Όροι Συμμετοχής 

Όροι Συμμετοχής 

Οι συμμετέχοντες κιθαρίστες θα πρέπει να μην έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του τελικού. Επίσης, θα πρέπει να αποστείλουν, από 10 Νοεμβρίου 2018 έως 20 Δεκεμβρίου 2018,  email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις evfampas@otenet.gr (υπόψη κας Eύας Φάμπα) και minimar@gmail.com (υπόψη κας Μαριάννας Μίνη) όπου θα αναγράφεται στο σώμα του μηνύματος ότι ενδιαφέρονται για το διεθνή διαγωνισμό κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και θα επισυνάπτονται: α) φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή κάρτας προσωρινής διαμονής στη χώρα που μένουν, β) βιογραφικό σημείωμα, γ) link στο YouTube, όπου θα έχουν ανεβάσει το βίντεο με την ερμηνεία τους, σύμφωνα με το απαιτούμενο ρεπερτόριο και δ) απόδειξη κατάθεσης των 50 ευρώ ως δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ο διεθνής διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε δύο γύρους, τον προκριματικό που θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου και τον τελικό που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο 2019  στην Αθήνα (σε χώρο που θα ανακοινωθεί).  Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός για νέους θα έχει έναν μόνο γύρο και θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019.

Την κριτική επιτροπή του διεθνή διαγωνισμού θα στελεχώνουν εξαίρετοι σολίστ και καθηγητές κιθάρας, μαέστροι και μουσικοκριτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των πενήντα ευρώ (50€) στην Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ GR7501100930000009376917424|Δικαιούχοι: Ευανθία Φάμπα, Ιωάννα Πολυζώη).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ
1. Ένα έργο του Δημήτρη Φάμπα
2. Ένα μέρος από Σονάτα / Σονατίνα σύγχρονου συνθέτη (20ου & 21ου αι.)
3. Ένα έργο ή Δύο μέρη από μία Σουίτα του J. S. Bach

Ο προκριματικός γύρος θα γίνει μέσω διαδικτύου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα βίντεο όπου θα ερμηνεύουν το παραπάνω ρεπερτόριο. Στο βίντεο θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμό τους και θα δηλώνεται η συμμετοχή τους στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας». Η μαγνητοσκόπηση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί με μία μόνο λήψη και χωρίς το βίντεο να έχει υποστεί κανένα μοντάζ ή άλλη επεξεργασία. Κατόπιν, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ανεβάσουν το βίντεο στο Youtube. Στον τίτλο του βίντεο θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό τους, το ρεπερτόριο και η ένδειξη «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ 2019».

Oι διοργανωτές θα προωθήσουν τις ερμηνείες των συμμετεχόντων στην επιτροπή του διαγωνισμού, καθώς και σε ένα ευρύ ακροατήριο φίλων της κιθάρας.
Οι προκριθέντες του προκριματικού γύρου θα ενημερωθούν μέσω e-mail τον Ιανουάριο 2019 για τη συμμετοχή τους στον τελικό γύρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ
1. Ένα έργο του Δημήτρη Φάμπα
2. Ένα έργο Έλληνα συνθέτη (μπορεί να είναι και του Δημ. Φάμπα)
3. Ελεύθερο πρόγραμμα μέγιστης διάρκειας 20 λεπτών
ΒΡΑΒΕΙΑ
1ος Νικητής:  Συμβολικό χρηματικό έπαθλο (700 ευρώ), γλυπτό βραβείο, πάπυρος, παρτιτούρες, χορδές SAVAREZ, χορδές ROYAL CLASSICS,  δίσκοι ακτίνας,  ένα κονσέρτο με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (προσφορά του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων), ένα ρεσιτάλ στην Αθήνα (προσφορά του Ωδείου Φίλιππος Νάκας)  

  • 2ος Νικητής: Συμβολικό χρηματικό έπαθλο (300 ευρώ), γλυπτό βραβείο, πάπυρος, , παρτιτούρες, χορδές SAVAREZ, χορδές ROYAL CLASSICS, δίσκοι ακτίνας κα.
  • 3ος Νικητής: Συμβολικό χρηματικό έπαθλο (200 ευρώ), γλυπτό βραβείο, πάπυρος, , παρτιτούρες, χορδές SAVAREZ, χορδές ROYAL CLASSICS, δίσκοι ακτίνας κα.

Σημειώνεται ότι τα γλυπτά βραβεία είναι φτιαγμένα από τον γλύπτη Χαράλαμπο Δαραδήμο, ενώ όλοι οι φιναλίστ θα λάβουν πάπυρο που έχει επιμεληθεί ο γνωστός ζωγράφος Τάκης Βαρελάς.

Επίσης  επισημαίνουμε πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η λίστα των βραβείων των νικητών του διεθνή διαγωνισμού. 

Οι διοργανωτές θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στα έντυπα και τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ διατηρούν το δικαίωμα της μαγνητοσκόπησης και της χρήσης των ερμηνειών των φιναλίστ στον τελικό γύρο, τόσο για τη διαφήμιση του διαγωνισμού όσο και για την προώθηση των νέων σολίστ που θα συμμετάσχουν.